Notiser

GRAFIKVERKSTAN GODSMAGASINET i Uttersberg 10 år!

 

Dessutom

En utställning med böcker och bilder ur GG:s eget arkiv visas i Skinnskattebergs Bibliotek mellan den 23:e september och 20:e oktober. Medverkande konstnärer där är: Anna Törrönen, Västerås, Lisa Lee, London, Christer Carlstedt, Örnsköldsvik, Merlyn Chesterman, England, Maev Lenaghan, Stockholm, Lars Nyberg, Uttersberg, Märit Aronsson, Trondheim, Udo Haufe, Dresden, samt Lina Nordenström, Uttersberg. Vi visar även poesiböcker, utgivna av Chateaux förlag, som tryckts i GG Uttersberg, samt en bok av Jim Berggren med text av Ragnar Strömberg, utgiven på Bootes förlag.

Poesifestivalen Ny gås i Kulturhuset Korpen i Skinnskatteberg 

Som en del i jubileumsprogrammet blir det också premiär för Poesifestivalen Ny gås i Kulturhuset Korpen, lördag den 12:e oktober mellan klockan 12 och 19, med förlaget Chateaux som värd. Förläggare är Peter Thörneby, Beata Berggren och Martin Högström, som har tryckt många av förlagets böcker i GG-verkstan.

Plats. Kulturhuset Korpen, Köpingsvägen 11, Skinnskatteberg
Språk: svenska, norska, franska

Medverkande: Luc Bénazet (Frankrike), Beata Berggren, Heata-Beana, Helena Eriksson, Anna Hallberg, Martin Högström, Lina Nordenström, Marie Silkeberg, Jørn H. Sværen (Norge), Peter Thörneby, Adam Westman 

GG:s föredragsserie Nu återstår endast ett föredrag i den välbesökta föredragsserie som vi inledde Jubileumsåret med redan i maj i år. Söndagen 13:e oktober klockan 15.00 är det dags igen. Då kommer konstnären Imi Maufe från Norge för att tala om sina erfarenheter av ”Samarbete som konstnärlig process”. Hon är en av konstnärerna bakom nätverket Codex Polaris, med säte i Norge (www.codexpolaris.com), som vi i GG har haft ett nära samarbete med. Mer information om föredragsserien finns att läsa på vår hemsida (www.grafikverkstan.se).

Varmt välkomna till 10-årsjubileet! Grafikverkstan Godsmagasinet i Uttersberg 

Kontakt: Lina Nordenström, verksamhetsansvarig i Grafikverkstan Godsmagasinet [email protected], 073-5641167

När det gäller poesifestivalen:
Martin Högström, Chateaux förlag [email protected], 070-2336023

Lämna en kommentar