Notiser

Grafiska sällskapets stipendiater 2017

Vid årsmötet 21 april 2017 delades GS ut årets stipendier. Konstnärerna får vardera
15 000 kr och en bok av författaren Lena Johannesson ”Fougstedts : familjen och sakligheten”

 

Grafiska Sällskapets Stipendium 
Maria Erikson, Stockholm

Part IX, tvåfärgs litografi på Kozo papper, 69x50 cm, 2016.

Part IX, tvåfärgs litografi på Kozo papper, 69×50 cm, 2016.

”Maria Eriksson är en konstnär som med stor experimentlust utvecklar det grafiska hantverket. Hennes bilder präglas av spänningen mellan kroppslig rörelse och strikt geometri där kontrasterna ger en bild av vår mänskliga ävlan efter både frihet och ordnande principer.

Maria är, i tillägg till sin konstgrafiska utbildning, även gediget utbildad tryckare vid Tamarind institute i Albuquerque, New Mexico. Idag är hon också internationellt verksam som engagerad och entusiasmerande lärare, där hon förmedlar både bred och djup kunskap, framför allt inom plantryckets domäner.”

mariaeriksonartworks.com

 

Erik Wessel-Fougstedts Stipendium
Eva Spikbacka, Stockholm, född och uppvuxen i Kronby, Österbotten, Finland

"mellan sol och måne" 2017 fotopolymer 30 x 29 cm

”mellan sol och måne” 2017
fotopolymer 30 x 29 cm

”Drömmen blir verklighet i Eva Spikbackas magiska inre värld och med olika material och tekniker skapas bilder med överraskande berättelser som lockar till fortsatta fantasier.”

http://evaspikbacka.com/

 

Annie Bergmans Stipendium 
John Rasimus, Falun 

Hej..här är en bild från senaste utstl. som heter ”i.e” och pågår fram till den 7 maj på Ebelingmuseet. på bilden syns ”Bird on Branch” mdf-board hängande i rummet. Duken bakom är "Bird On Branch” ca 4x2,5 meter akryl, lack och träsnitt på fiberduk. till vänster står inramade måleri och träsnitt i ramar på golvet ”log” träsnitt mdf-board. samt bredvid de inramade verken alla träsnitt som används för att göra utställningen. 

Här är en bild från senaste utstl. som heter ”i.e” och pågår fram till den 7 maj på Ebelingmuseet.
på bilden syns ”Bird on Branch” mdf-board hängande i rummet. Duken bakom är ”Bird On Branch” ca 4×2,5 meter akryl, lack och träsnitt på fiberduk.
Till vänster står inramade måleri och träsnitt i ramar på golvet ”log” träsnitt mdf-board. samt bredvid de inramade verken alla träsnitt som används för att göra utställningen.

 

”Generösa bilder i tydlighet, färg och storlek. Infall, associationer, minnen, drömmar och människor, som kanske finns eller inte finns. Vi ser verktyg, arbetshandskar, motorsågar, skrivmaskiner och möter en hel del cowboys ur en filmisk serievärld från Amerika. John Rasimus tar också sina träsnitt till en högre dimension, den 3-dimensionella, i installationsbyggen med sina högtryck.”

http://www.rasimus.se/

 

Lämna en kommentar