Notiser

Hej, du ställer ut: Christer Norrström

Konstnärer som ställer ut just nu svarar på några frågor som ett sätt att presentera sin utställning.

 

 

Hej, Christer Norrström, du ställer ut på Grafik i Väst nu, berätta lite om din utställning.

Jag är konstnär från Karlskoga, det här är min största utställning av grafik med verk från 70-80 talet. Bilderna är både i färg och svartvitt.

Har du någon titel, berätta om den.

Jag har kallat min utställning ”Naturbilder och Människoskildringar” Natur skildrad på olika sätt och människor i olika sinnesstämningar.

Vad för teknik, material och verktyg använder du?

Träsnitt, linoleum och några torrnålar

Vad har du tänkt på under arbetsprocessen, och hur ser processen ut?

Det är mycket hantverk, man måste vara koncentrerad, skär man fel är det svårt att fixa. Olika material har olika fördelar. Man kan använda sig av träets ådringar till en himmel och linoleumet är mer följsamt.

Vilka är dina inspirationskällor? (i stort och smått)

Inspirationen kommer från naturen och dess skiftningar. Människor jag sett i olika miljöer. Att vistas i naturen och möten med människor är en del av min vardag. En av mina titlar är ”Skogsvägen” en väg i ganska orörd miljö. Vart leder den och var tar den slut?

Säg något som var svårt eller tog mycket tid att göra eller lösa.

Färgträsnitten som innehåller många färger är lite tidskrävande en stock för varje färg ska skäras och passas ihop. Det är alltid spännande att se det färdiga resultatet.

Säg något som var lätt och lustfyllt att göra.

Det är kul att få visa sina bilder för en publik. Se att dom hör ihop på ett eller annat sätt. Besökarna gav mig en enorm respons under vernissagen, roligt att få höra att folk uppskattar mina bilder.

 

Lämna en kommentar