Notiser

Hej, ni ställer ut…

Over Broen

Fyns Grafiske Værksted udstiller i Grafik i Väst, Göteborg 31.08-18.09.2019

71 medlemmer af Fyns Grafiske Værksted udstiller grafiske værker i Göteborg. Over Broen er en venskabsudstilling, og en del af en udveksling af udstillinger mellem de to gamle venner; Grafik i Väst og Fyns Grafiske Værksted. Titlen ”Over Broen” refererer til det det skiller os samtidig med er det et vigtigt symbol på det er forbinder os. I verden i dag er det vigtigt at have for øje hvad det er det binder os sammen, at vi faktisk ikke er så forskellige alligevel.

På den anden side af broen er noget anderledes og noget er det samme, men dem vi møder ligner os, de er os.

Når man tager over broen, er man i en transformation, for vi forandres også selv. Porten til det hinsides står åben og vi behøver bare at gå ind.

Udstillingen åbner d. 31. august kl. 12:00-16:00, alle er velkomne.

Karen Abell: Danske Børn

____

Året var 1996 – det vill säga 23 år sedan – det visades danska grafiker av detta format. Då för 23 år sedan på Mölndals konsthall i Grafik i Västs regi. En dynamiskt konsthall med blickarna framåt men tyvärr nedlagt. Den politiska viljan så fanns inte där. Men vi konstnärer fann varandra och på den vägen är det.

Nu har vi den stora glädjen att få presentera. ”Över Bron”.

71 Konstnärer från Fyns Grafiske Værksted bjuder på en magisk resa in en mosaik av den av samtida danska grafiken på Grafik i Väst. Denna samling består av 138 verk där nytt möter gammalt där och fantasin flödar i sin kreativitet. Denna utställning ” Över Bron” är en del av ett utbytes projekt mellan FGV och GiV, som handlar om visa på den fantastiska grafikens olika möjligheter. Sida vid sida hänger de äldsta med de senaste digitala tekniker och bildar ett lapptäcke, en hyllning till den kreativa konsten att skapa något nytt av de äldre kunskaperna. Den 28/9-22/10 kommer giv att visas på FGV. Titeln på utställningen är ” Det är ett yndigt land” vilket syftar på att grafiska landskapet är ett fantastiskt land att utforska med sina oändliga möjligheter.

 

Hanne Winkel: Spectakel

 

Hanne Sie: Skumring i Mølle

 

Lämna en kommentar