Notiser

Ny medlem – Lotta Döbling

Jag heter Lotta Döbling och arbetar med grafik och måleri. Jag bor i Stockholm och har min ateljé i Hökarängen. När jag var ung gick jag på Grafikskolan i Stockholm arbetade med grafik i flera år. Därefter började jag måla och fortsatte min utbildning på Konsthögskolan i Stockholm.  Nu har jag sedan några år tillbaka hittat tillbaka till grafiken. Jag arbetar främst med linoleum och träsnitt. Jag tycker om enkelheten, att det inte är alltför många steg från att sitta och skära i plattan, till att experimentera med färgerna. Det ger en frihet i arbetsprocessen som kan likställas vid att måla. Det som attraherar mig med grafiken är dels alla fascinerade tekniker och dess skilda uttryck, dels möjligheten att mångfaldiga en bild.

Mina motiv är hämtade från olika håll, tex naturmotiv, filmstills, bilder från vardagen och konsthistorien. Motiven omarbetas och förvandlas till nya berättelser där färgen står i fokus. Jag intresserar mig för en rörelse i bilden, ett skeende i flera plan, där yta och djup möts.

Lämna en kommentar