Notiser

Tre utställningar utomlands

Just nu pågår eller har precis avslutats tre utställningar utomlands med våra medlemmar i Grafiska sällskapet.

I den pittoreska staden Aguimes en liten bit upp mot bergen på Gran Canaria finns en fantastisk  konsthall i Casa de la Cultura vid Plaza del Domingo.

Tre bilder från de två rummen i Sala de Arte i Casa de la Cultura

Vår ordförande har haft en över tioårig konstakt med kulturansvariga i staden och nu fick Grafiska sällskapet den fina chansen att genomföra en utställning i de vackra rummen.

Ca 130 konstnärer från Grafiska sällskapet deltar . Utställningen är en manifestation för grafiken och visar väl vad medlemmarna i vårt Grafiska sällskap arbetar med.

Utställningen hade vernissage 17 november och pågår fram till 22 december.

___________________________________________________________________

10 personer av våra medlemmar blev handplockade av kurator Jesmond Vasallo för en utställning i Palazzo de la Salle i Valetta på Malta.

Ett av kriterierna var att man jobbade med djuptryck och helst Mezzotint.

Svenska ambassaden på Malta har sponsrat utställningen som pågick 9 – 21 november.

Palazzo de la Salle i Valletta

_____________________________________________________________________

Sedan knappa två år tillbaka pågår ett samarbete mellan 20 utvalda konstnärer från Grafiska sällskapet och 20 konstnärer från Goucestershire Printmaking Cooperative i England. Projektet heter”Making Contact_Ta Kontakt”

Samarbetsprojektet ledde till en utställning i Grafiska sällskapet i maj i år. Och nu pågår en utställning i Sixteen Gallery i Cheltenham 23 november till 6 december.

Sixteen Gallery i Cheltenham

Läs mer om detta spännande projekt i ett tidigare reportage från 16 maj i år i Grafiknytt av initiativtagare Jenny Palmer.

Eller se filmen om projektet

2023-12-03 Anne-Lie Larsson Ljung

Lämna en kommentar