Notiser

2023 års stipendiater

Grafiska sällskapet har haft årsmöte och i tradition delade vi ut tre av Grafiska sällskapets fyra stipendier.

Från vänster sett Amalia Årfelt, Ulla Carin Winter och Ole Drebold

Ulla Carin Winter fick Grafiska sällskapet stipendium med motiveringen:

Med stort allvar och experimentlusta skildrar Ulla Carin Winter landskapsscener i torrnålsgravyr och fotopolymer. Hon arbetar med den svarta färgens alla nyanser och en horisontal-vertikal bilduppbyggnad som ger hennes skildringar av övergivna platser där mycket har passerat, en känslomässig, intellektuell och stark poetisk laddning.

Ulla Carin Winter/” Nu kommer kväll”

Ole Drebold fick Annie Bergmans stipendium med motiveringen :

Med en motivvärld av fåglar, hästar, människor och natur vill Ole Drebold säga något som berör samtidigt som hans oftast stora färgträsnitt vill fånga en betraktares öga. Det finns alltid en utmaning med att arbeta i ett större format, Ole Drebold klarar detta utmärkt. Det färdiga grafiska bladet lockar därför till en upptäcktsfärd i naturen med djur och människor som följeslagare.

Ole Drebold/ ”På bete”

Amalia Årfelt fick Erik Wessels Foughstedts  med motiveringen:

I en fantasifull, humoristisk och djupt personlig bildvärld, fylld av apor, fiskar, fåglar och alla sorters djur, rör sig Amalia Årfelt fritt mellan olika tekniker och material. Med en fantastisk känsla för färg och form, mönster och strukturer, skapas porträtt där djuren tycks betrakta oss i stället för tvärtom.

Amalia Årfelt/ Ceasar

8 juni 2023 Anne-Lie Larsson Ljung

Lämna en kommentar