Notiser

Cecilia Frisendahls litografistipendium

Litografiska Museet i Huddinge har ett arbetsstipendium som har som syfte att främja utvecklingen av stenlitografi som konstart. Med anledning av att Cecilia Frisendahl fyllde 90 år döptes arbetsstipendiet om och heter fr o m 2013 Cecilia Frisendahls litografistipendium. Skälet till att stipendiet fick namn efter Cecilia Frisendahl är att hon under lång tid har varit Sveriges främsta konstnär inom det litografiska området. Hon var dessutom aktiv i tillblivelsen av Litografiska Museet 2005 och var med i dess styrelse de första åren.

Stipendiet delas ut årligen i samband med Litografklubbens Arkivs årsmöte i maj. Stipendiet innebär att en konstnär får arbeta på Litografiska Museet under ett år – utan kostnad för material och verktyg – med stöd och handledning av museets tryckare.

Stipendiet kan sökas av yrkesutövande konstnärer med erfarenhet av grafiska tekniker, särskilt litografi. Ansökan med CV och arbetsprover skickas till [email protected] eller per post till adress nedan senast onsdagen den 8 april 2016.

Litografiska Museet Sundby Gård
141 91 Huddinge
www.litografiskamuseet.se
[email protected]
08 746 90 91

Lämna en kommentar