Notiser

Christina Lindeberg och Modhir Ahmed ställer ut

Författare Bo Ganarp

Modhir Ahmed

Just nu på Grafiska Sällskapet 17.4 – 5.5 visas två spännande och väldigt olika utställningar som ändå samspelar så väl med varandra.

Christina Lindeberg finstämda collage av svartvit grafik med gula accenter som nu sammanklippts till nya poetiska kombinationer. Det är i all sin enkelhet ett precist avvägande av färg och form. Modhir Ahmeds stora robusta svarta och grå träsnitt med högljudda figurer och former som boxar och bänder. Vi tycks befinna oss på ett gym där stora och starka atleter utför ett imponerande skådespel.

Hur kan dessa två till synes så ojämnlika bildspråk möta varandra utan att den ena tar överhanden? Christina Lindebergs bilder har viskandets styrka och detta lågmälda blir till en kraft som gör att de inte kommer tillkorta inför Modhir Ahmeds mer explosiva och muskulösa uttryck. Båda jobbar med exakta kompositioner som paradoxalt nog därför skapar avspända och befriande slutresultat. Tillsammans blir deras utställningar kanske mer som ett omfamnande än som en brottningskamp. En stilsäker duo!

2021-04-18 © Bo Ganarp

Lämna en kommentar