Notiser

Falu konstgrafiska verkstads utbyte med Polen

Printmaking Workshop at Falu Konstgrafiska Verkstad
07.02.2015–13.02.2015, Sweden, Falun

Interdisciplinary printmaking är en ettårig utbildning med bara 12 platser. Huvudman är Konstakademin i Wroclaw sponsrad av EU. I programmet ingår en resa till andra skolor eller verkstäder. 2014 var det meningen att gruppen skulle åka till Grafikens Hus, men p g a branden i GH blev det Falun istället. I år kom en ny grupp med 12 konstnärer och två lärare som bodde i Falun en vecka och arbetade på Falu Konstgrafiska Verkstad.
De arbetade med olika tekniker och material, 12-14 timme per dag!

I början av juli kommer Sofia Palm ung konstnär från Portugal till FKV som Artist in residence. Sofia var med i interdisciplinary printmaking 2014 och 2015. Hon kommer till Falun för att göra färdig ett projekt i grafik.

I april var jag på konstakademin i Wroclaw och höll en workshop för studenterna i fotopolymer och offset.

Så var det dags för ytterligare ett Polskt besök i Falun.

I tre dagar 30/4 – 2/5 2015 FKV hade besök från Maria Curie-Skłodowska University (UMCS) (FACULTY OF ARTS) i Lublin, Polen

Det kom 7 studenter och en lärare till Falu Konstgrafiska Verkstad från Lublin. De fick arbeta intensivt i tre dagar med två grafiska tekniker. För första gången fick de pröva FP-plåt och MDF skiva som träsnitt. De fick också lära sig att se hur lätt det är att skapa ett miljövänligt och fungerande system för en kollektiv grafisk arbetsplats.

Mitt viktigaste mål är att visa på nya tekniker och att sprida kunskap om miljövänliga material och sätt att arbeta med dessa.

De var mycket glada för att vara på FKV och arbeta utan att använda lösningsmedel.

Jag hoppas att deras besök kommer att förbättra deras arbetsplatser.

Modhir Ahmed

http://www.umcs.pl/pl/artystyczny,40.htm

 

 

Lämna en kommentar