Notiser

Hej, du ställer ut Erja Tienvieri

Hej , du ställer ut på Grafik i Väst nu, berätta lite om din utställning.

Tankar på vägen

Vad ser man?

Det finns bilder med vägar, fåglar, berg och älgen. Bilderna har en något surrealistisk stämning och de flesta är i färg. Utsnitt med vantar, kaffepanna , kvarglömda ting, minnen får plats i bilden.

Har du någon titel, berätta om den.

“Tankar på vägen, visualiserade iakttagelser från ett landskap”
Det handlar om att tänka, färdas, se och fastna för något som blir till en bild, en stillbild. En stämning kan infinna sej just den dagen och lämna spår.

Vad för teknik, material och verktyg använder du?

Jag jobbar mycket med ImagOn – Intaglio som är en fotobaserad teknik. Bilderna kan komma från ett fotografi som jag tagit men också att jag har målat direkt på plasten som belyses på plåten . Ofta kombinerar jag olika trycktekniker i samma bild. Det kan vara djuptryck med collografi eller högtryck.

Vad har du tänkt på under arbetsprocessen, och hur ser processen ut?

Att bilden ska få ett uttryck som stämmer. Att bilden och jag ska bli överens. Ibland så krävs det en färg eller något annat, Jag provar olika lösningar tills det stämmer.

Vilka är dina inspirationskällor?

Landskapet runt omkring mej sätter spår i mina bilder. Jag bor nära Vänern och Halleberg. Även den grafiska processen kan göra att det händer just då och blir en vidareutveckling.

Säg något som var svårt eller tog mycket tid att göra eller lösa.

Mycket är svårt så klart, ex belysningstider till olika original kan vara svårt.

Säg något som var lätt och lustfyllt att göra

Det är så kul när man hittar en lösning på en bild. En ny färg kan sätta igång hela motivet.Grafik, hantverket är så roligt då det finns så många tekniker och möjligheter.

 

Sävsångare

Lämna en kommentar