Notiser

Info och notiser

Konsthögskolan i Oslo söker någon till en tjänst inom litografi.

Vidare information: https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/214564/hoegskolelektor-i-grafikk-med-spesialisering-i-litografi 

Hej! 

Jag heter Alexandra och jobbar som projektledare på Konstfrämjandet Skåne. 

Vi har precis lanserat en webbshop med alla grafiska blad som Konstfrämjandet Skåne samlat på sig under tiden sedan organisationen startade sin verksamhet i Malmö för 50 år sedan. 

Grafiken har en särskild roll att spela i Konstfrämjandets historia. För 50 år sedan startade organisationen sin verksamhet i Malmö som en konstbutik för grafiska blad och några år senare etablerades platsen som Konstfrämjandet Skåne. Konstfrämjandets stora engagemang för grafik kan ses som en del av organisationens arbete med konstens demokratisering – att tillgängliggöra konst för alla samtidigt som man arbetar för att förbättra konstnärernas villkor.

Nu vill Konstfrämjandet Skåne ge nytt liv åt det arkiv av grafiska verk som organisationen har till förfogande. I arkivet ryms hundratals olika konstnärer och deras grafiska verk.

De mesta av grafiken i vårt arkiv är inlämnat på kommission och därför är det väldigt viktigt för oss att vi nu kan få kontakt med så många av konstnärerna som möjligt. Om ni kan hjälpa oss att sprida ordet genom att skicka länken till konstnärer och andra intressenter är vi oändligt tacksamma, https://grafikbanken-skane.myshopify.com/ 

All möjlig hjälp med att sprida ordet om webbshopen och hjälp att få kontakt med konstnärerna uppskattas oerhört! 

Länk till Grafikbanken Skåne: https://grafikbanken-skane.myshopify.com/

Lämna en kommentar