Notiser

Ny medlem – Ia Hand Eriksson

Bor:
I Göteborg och i stugan utanför Hindås. De olika miljöerna ger en fin blandning:

På hösten yr lönnlöven förbi stugdörren, och stjärnhimlen avtecknar sig tydligt i det djupa mörkret. Snart ska tjälen göra marken fast, och rimfrosten slå ut i vitt. När man då sätter foten på den spröda isen på pölarna kommer det att höras ett ihåligt ”krack”: Vintern har kommit.

I Göteborg, stadsdelen Haga, är det folkliv året om, och gatan utanför blir aldrig mörk. Belysningen vajar i vinden och skuggorna dansar över väggarna. Det räcker att kasta en blick ut genom fönstret för att se vilken temperatur det är: mössor, vantar, tjocka jackor och paraplyer siganalerar, liksom avsaknaden av desamma. Här händer det alltid något mellan människor.

Inspiration och bilder:
Inspiration får jag från naturen och från samvaron med människor (se ovan, t.ex!); ibland också från någon av mina egna bilder. Jag ser då grafiken framför mig och låter fantasin/tankarna spinna vidare till nya domäner.

Ibland testar jag att trycka stora bilder. Då kan det kännas som att jag går in i bilden på ett mer fysiskt sätt; närvaron blir så stor.

Grafik, tryck och teckning har faktiskt intresserat mig så länge jag kan minnas. Det är något speciellt med de grafiska trycken; det kan vara ruggade genomlysta ytor, färgsjok ovanpå varandra, fördjupningar i materialet eller känsliga/distinkta streck. För att inte tala om innehållet: på en oftast liten yta kan innehållet flöda…

Jag arbetar med grafik på KKV Göteborg och i Göteborgs Bildverkstad.

Här visar jag några av de bilder jag hade med vid invalet till Grafiska Sällskapet i augusti. De andra kan ni se på www.grafiskasallskapet.se under E, som i Eriksson. Där finns också min CV.

Lämna en kommentar