Notiser

Ny medlem – Lisbeth Boholm

Jag är verksam i Falun och vid sidan av mitt konstnärskap är jag kursansvarig för konstutbildningen på Fornby Folkhögskola i Borlänge. Jag har målat i över 30 år. Grafiken kom in senare. Jag provade att jobba med stentryck i Vikmanshyttan för 7 år sen. Det tog ett tag innan jag kunde förankra varför jag skulle jobba grafiskt också, men sen landade det.

Mina målningar är stora och motiven tar lång tid att jobba fram. Det är som en teater: saker kommer in och försvinner ur bilden, tills berättelsen inte kommer längre, för tillfället.

Jag använder mina målningar som förlaga till grafiken. Jag tycker det är spännande att analysera bilden i färglager och jobba i en annan skala.

Samtidigt ger grafiken en annan möjlighet att delta i olika sammanhang. Både format och prismässigt. Vilket ger fler möten. Det är ju det som är en stor del av en konstnärs mål.

Lisbeth Boholm, Falun november 2019

Lämna en kommentar