Notiser

Svart är också en färg! 

Grafiska Sällskapet, Moriska Rummet, 27 oktober – 9 november 2022. Cecilia Enberg Karin Olsén Öberg Kerstin Paillard Ulla-Carin Winter I utställningen finns tydliga listor för vilken färg vi använt till alla bilder.

Jag har länge velat undersöka olika svarta tryckfärger i kombination med alla de djuptryckstekniker jag använder mig av. Svart är en kraftfull färg, den gör också att motivet koncentreras, blir tydligt och enkelheten i att bara använda svart fascinerar mig. 

Projektgrannar i Västernorrland med stöd av (Regionen och Kulturrådet) och dess samarbetes och utställningsmöjligheter gjorde detta möjligt. Så tillsammans med fyra kollegor har vi sida vid sida stått och tryckt i både Härnösands KKV och Örnsköldsviks KKV under några dagar. Jämfört och delat erfarenheter och haft väldigt trevligt. Rekommenderas! Kort går Projektgrannar ut på att regionens fyra kollektiva konstnärsverkstäder samarbetar inom en rad olika konstområden för att utveckla konsten i regionen både som resurs för konstnärerna och publiken. www.projektgrannar.se

De intressantaste att prova var de så kallade vattenlösliga tryckfärgerna, skulle de funka på fotopolymer? De gick bra med Charbonell Aqua Wash men sämre med AKUA Intaglio, där blir det inte samma mättnad. Det som återstår är att hänga upp dem och låta de utsättas för dagsljus. Jag har nyss fått veta av en kollega att AKUA Intaglio ljusnar med tiden, blir grå. 

2022-10-29 Ulla-Carin Winter

Lämna en kommentar