Notiser

”Tryckverkstaden: rum för skapande, samtal och distribution” på Göteborgs Konsthall

Tryckpressarna går varma i december och januari när hela Göteborgs Konsthall förvandlas till en tryckverkstad med öppen verkstad, redaktionsrum, bibliotek och utställning. Du får en unik chans att skapa och utforska olika trycktekniker självständigt eller tillsammans med professionella tryckare och konstnärer. Testa alltifrån letterpress och silkscreen till potatistryck. Experimentera i kända och oväntade material.

Samtidigt bjuder Göteborgs Konsthall också på ett rikt programutbud med föreläsningar, konstnärspresentationer, samtal och workshops, som alla är välkomna till. Allt som produceras, av hand och tanke, bildar en utställning som hela tiden förändras. Vad innebär det att arbeta och skapa tillsammans i rummet? Och vad betyder det långsamma hantverket i vår digitala samtid?

Tryckverkstaden genomförs i samarbete med bland andra Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet, Konstnärernas kollektivverkstad Göteborg, Konstepidemin, Grafik i väst och Rundqvists Boktryckeri.

http://www.konsthallen.goteborg.se/prod/kultur/konsthallen/dalis2.nsf/535e371e7fd657aec1256a5c0045675f/1b66d04f45184ceac125709200429c85!OpenDocument

Foto:Göran Boardy

Lämna en kommentar