Notiser

Upprop för Grafiknytt

Grafiknytt har inte beviljats produktionsstöd från kulturrådet för 2019. Det brukar vara 100 000:- vilket är merparten av budgeten. Grafiska sällskapet har i det här läget helt enkelt inte råd att göra någon papperstidning.

Så vad ska hända nu? Vi vill såklart ha kvar Grafiknytt; det är den som för oss samman med in- och utblickar i grafikens värld.

Vi vill och måste förnya tidningen. Det här uppropet handlar dels om pengar och dels  en efterlysning till er läsare, efter tankar, idéer, material, samarbeten, i stort och smått, innehållsligt och ekonomiskt. Grafiknytt bygger till stor del på läsares och medlemmars engagemang och medverkan. Var med nu också! Vi hoppas kunna vända det trista avslaget till en nystart. Vi har web-versionen, men den räcker inte. Vi vill ge ut en papperstidning och till det behövs pengar. Vi skickar nu ut 932 brev till både prenumeranter, föreningens medlemmar och stödjande medlemmar.

Ta åt er av det ni känner är lämpligt av vår vädjan: en frivillig extra hundring eller två från var och en skulle göra susen och möjliggöra en tidning innan sommaren; en prenumeration kostar 250 kr vilket också är en bra summa; skänker du 500 kr får du ett valfritt blad ur tidigare års portföljer. Hör också av er till styrelsen med idéer, åsikter och förslag!

Hälsningar

Grafiska Sällskapets styrelse

[email protected]

Hornsgatan 6
118 20 Stockholm
08-643 88 04

Glöm inte att skriva »extra Grafiknytt« på din inbetalning eller swishning

Plusgiro: 40 78 56 – 4
Swish: 123 662 10 64

Lämna en kommentar