Reportage

Rapport från 2019 Ulsan International Woodcut Biennale, Korea.

Jag var på festivalen i Ulsan, Korea som konstnärlig ledare och representant för FKV och inte för privat räkning.

De bjöd in mig för att samordna Sveriges deltagare som bestod av 5 konstnärer från hela Sverige.

Jag skickade namn och länkar till de konstnärer som är medlemmar och arbetar med träsnitt från FKV, Grafiska sällskapet samt Grafik i väst bad arrangörerna själva välja ut vilka konstnärer som blev utvalda.

Bland de utvalda var: Dennis Steen, Ingela Svensson, Fredrik Lindqvist, Olof Sandahl och Modhir Ahmed. Tio länder deltog med 5 konstnärer från varje land som representerades med 2 blad vardera.

Arrangörerna hade valt ut en text som jag skrivit till katalogen samt valdes jag ut att föreläsa om barngrafik på festivalen vilket innebär att kunskapen om detta nu spridits inom Korea samt internationellt.

Sverige fick dessutom två priser, ett silver som delades ut till mig, Modhir Ahmed och ett special pris som Dennis Steen erhöll, vilket aldrig tidigare har hänt.

Under min vistelse som varade i 5 dagar fick jag höra utav arrangörerna att det var första gången de sett så pass bra och kompetenta grafiker från Sverige och utifrån detta har Sverige chansen att komma tillbaka med konstgrafik i framtiden. 

 

 

Lämna en kommentar