Reportage

Art Camp 2019

För 6:e året i rad har Grafiska Sällskapet i samarbete med Husby konst och hantverksförening genomfört Art Camp under sommarlovet på Husby Gård. Ett 50-tal barn från 10 år och uppåt har deltagit. Aktiviteten är gratis och bedrivs i form av drop-in. GS har ansvarat för skapande i grafikverkstaden.

Samarbetet med Husby gård fungerar utmärkt och det har varit intensiva och kreativa veckor med barnen. Vatten och liv i vatten har varit temat för årets Art Camp. Särskilt har djuren som lever i vatten engagerat barnen att göra bilder kring. Vi har samtalat och tittat på bilder av levande varelser i våra hav och det som hotar djuren i haven med nedskräpning. Barnen började med göra en mängd teckningar av framför allt vattenlevande djur som sedan fördes över till både hög och djuptryck i både enskilda och flera gemensamma verk.

Art Camp avslutades med lekar och utställning i trädgården på Husby gård. Ytterligare en utställning med barnens grafik är genomförd i Moriska rummet på Grafiska Sällskapets galleri vid öppnandet för höstsäsongen. Utställningen visades under en vecka och har setts av ca. 200 personer. Art Camp genomförs med stöd av Stockholms stad.

Ulla-Carin Winter

Lämna en kommentar