Reportage

Cathrine Johansson berättar; I Paris i Ateljé Madelaine

Författare Cathrine Johansson

Som lite av testpilot blev jag den förste att hyra in mig i vår Parisateljé efter en 10 år lång renovering.

Det var jättefint! Ett stort mysigt rum med möbler som förmedlar något annat än jag är van vid. Takfönster och en säng på en sorts övervåningsbalkong.  Säkert var det så tidigare också men för mig var det nytt.

Köket var inte iordningställt p g a sena leveranser av pandemi-skäl.

Som konstnär har vi ju kreativiteten att lösa situationen ändå utan att gå på restaurang varje måltid.

Jag har varit i Paris många gånger tidigare men inte i den här ateljén eller i området. Det är ett fint boende på fjärde gården in från gatan, Rue de Belleville. Området Belleville är ett mångkulturellt område.

Tyvärr har de inte sopsortering så som i Sverige så det kan upplevas lite sunkigt här och där. Det var svårt att vänja sig vid.

Visst blev jag ute för en ficktjuv i tunnelbanan men hon kom inte över något. Jag fräste och morrade på franska. Därefter ändrade jag mitt beteende och blev noggrannare att skydda mina tillhörigheter.

Det var alltid munskydd på i alla butiker, metron och museer. På museerna måste jag visa coronapass + leg. Och så scannar de väskan.

Tips om du åker dit: Skaffa ett IAA-kort om du är KRO-are. Då kommer du in gratis eller till reducerat pris på flera museer.

Besök även parkerna – varje park har sin speciella karaktär. Ett bra ställe att äta medhavd lunch på.

Cathrine Johansson 2021-10-06

Lämna en kommentar